Верига от любими рецепти
Цяла печена патица с пюре от цвекло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цели патици цяла патица2,2 kg kg
моркови морков1
лук лук глави глава
картофи картоф500 - 600 g g
червено цвекло червено цвекло500 g g
краве масло краве масло125 g g
прясно мляко прясно мляко60 ml ml
мащерка мащерка1 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
бири бира100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 - 300 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Цяла печена патица с пюре от цвекло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(12)

Начин на приготвяне

Овкусяваме патицата със сол, черен и червен пипер, мащерка и розмарин. Намазваме я цялата обилно с масло. Слагаме я в подходящ съд за печене и около нея нареждаме нарязаните на едро морков и лук. Наливаме бирата и бульона, така че да покрият дъното поне 2 пръста. Слагаме алуминиево фолио и печем 90 min в предварително загрята на 180°С фурна, след което отстраняваме фолиото и печем още 15-20 min до хващане на златист загар.

Междувременно приготвяме пюрето, като сваряваме цвеклото и картофите. Намачкваме ги и добавяме затопленото мляко и останалото масло. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и поднасяме като гарнитура към изпечената патица.