
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ябълки ябълка | 600 g g | ||
ябълков сок ябълков сок | 100 ml ml | ||
захар захар | 50 g g | ||
хляб
хляб (черен) | 90 g g | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
пудра захар пудра захар | 30 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 200 g g | ||
червени боровинки червенa боровинкa | 120 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеДатски ябълков десерт
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Сложи ги заедно с ябълковия сок и захарта на котлона, докато кипнат. Вари около 8 min, докато ябълките омекнат. Намачкай ги с вилица, но не много на ситно. Остави ги да изстинат.
Разтроши черния хляб. Разтопи маслото и карамелизирай в него пудрата захар, като бъркаш непрекъснато. Добави хляба и разбъркай 1 - 2 min с карамела. Остави сместа да изстине.
Разбий сметаната на твърд крем. В чаши подреди на слоеве ябълковото пюре, трохите хляб, сметаната и червените боровинки и остави 30 - 60 min в хладилника да стегне.
Съвет:
Ще можеш да приготвиш десерта по-бързо, ако използваш 500 g готово ябълково пюре от буркан.