Верига от любими рецепти
Датски ябълков десерт

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ябълки ябълка600 g g
ябълков сок ябълков сок100 ml ml
захар захар50 g g
хляб хляб
(черен)
90 g g
краве масло краве масло30 g g
пудра захар пудра захар30 g g
готварска сметана готварска сметана200 g g
червени боровинки червенa боровинкa120 g g

Датски ябълков десерт

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(2)

Начин на приготвяне

Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Сложи ги заедно с ябълковия сок и захарта на котлона, докато кипнат. Вари около 8 min, докато ябълките омекнат. Намачкай ги с вилица, но не много на ситно. Остави ги да изстинат.

Разтроши черния хляб. Разтопи маслото и карамелизирай в него пудрата захар, като бъркаш непрекъснато. Добави хляба и разбъркай 1 - 2 min с карамела. Остави сместа да изстине.

Разбий сметаната на твърд крем. В чаши подреди на слоеве ябълковото пюре, трохите хляб, сметаната и червените боровинки и остави 30 - 60 min в хладилника да стегне.

Съвет:
Ще можеш да приготвиш десерта по-бързо, ако използваш 500 g готово ябълково пюре от буркан.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.