Верига от любими рецепти
Дип от чушки и сирене Фета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червени чушки червена чушка150 g g
жълти чушки жълта чушка150 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сирене Фета сирене Фета200 g g
извара извара
(40%)
150 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
слънчогледово семе слънчогледово семе50 g g
риган риган1 - 2 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер

Дип от чушки и сирене Фета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий чушките, отстрани семките и ги нарежи на фини кубчета. Запържи ги за 2 min в сгорещено маслиново масло.

2. Обели чесъна, пресовай го и го прибави заедно със слънчогледовите семки. Продължи да пържиш още 3 - 4 min, докато течността се изпари. Подправи с 1 ч. л. риган и черен пипер и остави да изстине.

2. Отцеди сиренето Фета и го намачкай с вилица до получаването на фина паста. Смеси го с изварата и чушките. Подправи с риган и черен пипер.