
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червени чушки червена чушка | 150 g g | ||
жълти чушки жълта чушка | 150 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
сирене Фета сирене Фета | 200 g g | ||
извара
извара (40%) | 150 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
слънчогледово семе слънчогледово семе | 50 g g | ||
риган риган | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеДип от чушки и сирене Фета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий чушките, отстрани семките и ги нарежи на фини кубчета. Запържи ги за 2 min в сгорещено маслиново масло.
2. Обели чесъна, пресовай го и го прибави заедно със слънчогледовите семки. Продължи да пържиш още 3 - 4 min, докато течността се изпари. Подправи с 1 ч. л. риган и черен пипер и остави да изстине.
2. Отцеди сиренето Фета и го намачкай с вилица до получаването на фина паста. Смеси го с изварата и чушките. Подправи с риган и черен пипер.