Верига от любими рецепти
Дивечови кюфтенца, гарнирани с картофи "Йохан Щраус"

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кюфтенца кюфтенца
(дивечови, с месо от сърна)
400 g g
картофи картоф3
лук лук1 глави глава
телешки бульон телешки бульон300 ml ml
тъмна бира тъмна бира150 ml ml
краве масло краве масло40 g g
черен пипер черен пипер
магданоз магданоз3 - 4 стръка стрък
сол сол

Дивечови кюфтенца, гарнирани с картофи "Йохан Щраус"

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(0)

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и лука, измиваме ги и нарязваме на шайби. След това ги поставяме в дълбока тава, овкусяваме с масло, сол, черен пипер на зърна, и доливаме телешкия бульон и бирaта. Течността трябва да покрие картофите.

Печем в предварително загрята на 220° С фурна за около 40 min.

На грил тиган изпичаме кюфтенцата, предварително намазани с олио. Поднасяме ги с готовите картофи и поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.