Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цяло пиле цяло пиле | 1,2 kg kg | |
ориз
ориз (дългозърнест) | 250 g g | |
червени люти чушлета червено люто чушле | 1 - 2 | |
лук лук | 1 глави глава | |
олио олио | 2 с.л. с.л. | |
доматена паста доматена паста | 1 с.л. с.л. | |
домати
домат (по 425 ml) | 2 консерви консерва | |
пилешки бульон пилешки бульон | 300 ml ml | |
моркови морков | 5 | |
зелен фасул зелен фасул | 250 g g | |
сос Уорчестър сос Уорчестър | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
мащерка
мащерка (сушена) | 1 ч.л. ч.л. | |
захар захар | 1 - 2 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listДжолоф ориз - доматен ориз с пиле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилето и го нарежи на 8 - 12 парчета. Почисти лютите чушлета, отстрани им семките и ги накълцай.
2. Обели лука, наситни го и го задуши в сгорещено олио, докато стане стъклен. Добави доматената паста и продължи да задушаваш кратко. Загаси с нарязаните домати. Добави лютите чушлета, мащерката, солта, 1 ч. л. захар и 200 ml бульон и кипни. Прибави парчетата пиле и готви под капак 25 min.
3. Обели морковите и ги нарежи на шайби, нарежи зеления фасул. Прибави ги заедно с ориза и останалия бульон към пилето и готви под капак още 25 min, като разбъркваш от време на време. При нужда долей още бульон. Овкуси със солта, черния пипер, соса Уорчестър и по желание с още малко захар.