Верига от любими рецепти
Джолоф ориз – доматен ориз с пиле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

цяло пиле цяло пиле1,2 kg kg
ориз ориз
(дългозърнест)
250 g g
червени люти чушлета червено люто чушле1 - 2
лук лук1 глави глава
олио олио2 с.л. с.л.
доматена паста доматена паста1 с.л. с.л.
домати домат
(по 425 ml)
2 консерви консерва
пилешки бульон пилешки бульон300 ml ml
моркови морков5
зелен фасул зелен фасул250 g g
сос Уорчестър сос Уорчестър
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка
(сушена)
1 ч.л. ч.л.
захар захар1 - 2 ч.л. ч.л.

Джолоф ориз - доматен ориз с пиле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(12)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилето и го нарежи на 8 - 12 парчета. Почисти лютите чушлета, отстрани им семките и ги накълцай.

2. Обели лука, наситни го и го задуши в сгорещено олио, докато стане стъклен. Добави доматената паста и продължи да задушаваш кратко. Загаси с нарязаните домати. Добави лютите чушлета, мащерката, солта, 1 ч. л. захар и 200 ml бульон и кипни. Прибави парчетата пиле и готви под капак 25 min.

3. Обели морковите и ги нарежи на шайби, нарежи зеления фасул. Прибави ги заедно с ориза и останалия бульон към пилето и готви под капак още 25 min, като разбъркваш от време на време. При нужда долей още бульон. Овкуси със солта, черния пипер, соса Уорчестър и по желание с още малко захар.