
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кладница кладница | 400 g g | ||
орехи орех | 40 g g | ||
салата Дъбов лист салата Дъбов лист | 150 g g | ||
радичио радичио | 1 | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 2 | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
морска сол морска сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
балсамов оцет балсамов оцет | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
мед мед | 2 - 3 ч.л. ч.л. | ||
горчица
горчица (средно люта) | 2 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЕсенна салата с пържени гъби кладница
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почистваме гъбите и в зависимост от големината им ги нарязваме на две или на четири. Накълцваме на едро орехите. Почистваме салатата и радичиото и ги накъсваме на парчета с размер на една хапка. Измиваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.
2. В тиган без мазнина запичаме леко орехите. Изваждаме ги и ги оставяме настрана. Запържваме гъбите на порции, като пържим всяка порция в 1 ч.л. сгорещено масло за 1 min от всяка страна. Овкусяваме ги със солта и черния пипер, изваждаме ги и ги оставяме настрана.
3. Разтопяваме останалото масло в тигана и го сваляме от огъня. Разбъркваме марината от разтопеното масло, оцета, меда, горчицата, солта и черния пипер. Смесваме маринатата с двата вида салата и ябълковите резени и разпределяме в 4 чинии. Върху салатата нареждаме гъбите и поръсваме с орехите.