Верига от любими рецепти
Есенна салата с пържени гъби кладница

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

печурки печурка
(кладница)
400 g g
орехи орех40 g g
салата Дъбов лист салата Дъбов лист150 g g
радичио радичио1
ябълки ябълка
(кисели)
2
краве масло краве масло50 g g
морска сол морска сол
черен пипер черен пипер
балсамов оцет балсамов оцет2 - 3 с.л. с.л.
мед мед2 - 3 ч.л. ч.л.
горчица горчица
(средно люта)
2 ч.л. ч.л.

Есенна салата с пържени гъби кладница

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Почистваме гъбите и в зависимост от големината им ги нарязваме на две или на четири. Накълцваме на едро орехите. Почистваме салатата и радичиото и ги накъсваме на парчета с размер на една хапка. Измиваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.

2. В тиган без мазнина запичаме леко орехите. Изваждаме ги и ги оставяме настрана. Запържваме гъбите на порции, като пържим всяка порция в 1 ч.л. сгорещено масло за 1 min от всяка страна. Овкусяваме ги със солта и черния пипер, изваждаме ги и ги оставяме настрана.

3. Разтопяваме останалото масло в тигана и го сваляме от огъня. Разбъркваме марината от разтопеното масло, оцета, меда, горчицата, солта и черния пипер. Смесваме маринатата с двата вида салата и ябълковите резени и разпределяме в 4 чинии. Върху салатата нареждаме гъбите и поръсваме с орехите.