Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зеле зеле | 900 g g | |
картофи картоф | 500 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
моркови морков | 5 | |
олио олио | 2 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 400 - 500 ml ml | |
лимонов сок
лимонов сок (няколко капки) | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
кимион
кимион (млян) | 1 ч.л. ч.л. | |
куркума
куркума (мляна) | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЕтиопска зелева яхния
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти зелката, отстрани кочана и я настържи или нарежи на много фини ивици.
2. Обели лука и морковите. Нарежи лука на ситно, а морковите - на малки кубчета. Задуши ги 3 min в сгорещено олио, като бъркаш непрекъснато. Овкуси с кимиона, куркумата, солта и черния пипер и задушавай още малко. Залей с 400 ml бульон и добави зелето. Остави да се готви 10 min под капак, докато зелето слегне.
3. В това време обели картофите и ги нарежи на кубчета. Добави ги към яхнията и при нужда долей останалия бульон. Готви още 15 - 20 min, докато картофите омекнат. Овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон.