Верига от любими рецепти
Етиопска зелева яхния

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зеле зеле900 g g
картофи картоф500 g g
лук лук1 глави глава
моркови морков5
олио олио2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 - 500 ml ml
лимонов сок лимонов сок
(няколко капки)
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион
(млян)
1 ч.л. ч.л.
куркума куркума
(мляна)
1 ч.л. ч.л.

Етиопска зелева яхния

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Почисти зелката, отстрани кочана и я настържи или нарежи на много фини ивици.

2. Обели лука и морковите. Нарежи лука на ситно, а морковите - на малки кубчета. Задуши ги 3 min в сгорещено олио, като бъркаш непрекъснато. Овкуси с кимиона, куркумата, солта и черния пипер и задушавай още малко. Залей с 400 ml бульон и добави зелето. Остави да се готви 10 min под капак, докато зелето слегне.

3. В това време обели картофите и ги нарежи на кубчета. Добави ги към яхнията и при нужда долей останалия бульон. Готви още 15 - 20 min, докато картофите омекнат. Овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон.