Верига от любими рецепти
Етиопска зелева яхния

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зеле зеле900 g g
картофи картоф500 g g
лук лук1 глави глава
моркови морков5
олио олио2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 - 500 ml ml
лимонов сок лимонов сок
(няколко капки)
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион
(млян)
1 ч.л. ч.л.
куркума куркума
(мляна)
1 ч.л. ч.л.

Етиопска зелева яхния

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(20)

Начин на приготвяне

1. Почисти зелката, отстрани кочана и я настържи или нарежи на много фини ивици.

2. Обели лука и морковите. Нарежи лука на ситно, а морковите - на малки кубчета. Задуши ги 3 min в сгорещено олио, като бъркаш непрекъснато. Овкуси с кимиона, куркумата, солта и черния пипер и задушавай още малко. Залей с 400 ml бульон и добави зелето. Остави да се готви 10 min под капак, докато зелето слегне.

3. В това време обели картофите и ги нарежи на кубчета. Добави ги към яхнията и при нужда долей останалия бульон. Готви още 15 - 20 min, докато картофите омекнат. Овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон.

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
01.06 - 04.06
-20%
2,49
1,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.