
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ципури ципура | 2 бр. бр. | ||
лимони
лимон (био) | 1 | ||
резене резене | 100 g g | ||
лук лук | 100 g g | ||
моркови морков | 100 g g | ||
мащерка мащерка | 2 g g | ||
сол сол | 2 g g | ||
черен пипер черен пипер | 1 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 100 ml ml | ||
краве масло краве масло | 150 g g | ||
жълтъци жълтък | 2 бр. бр. | ||
сладкарска сметана сладкарска сметана | 50 g g | ||
сос Табаско сос Табаско | 2 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеФиле от ципура на пара с печени зеленчуци и сос от пикантно шантили
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Вземи ципурата, филетирай я, махни ѝ и кожата. Овкуси със сол и черен пипер.
2. Обели кората на лимона и оваляй филето от ципура в нея. Постави ципурата в тенджера с кипяща вода върху метална цедка. Приготвяй 10 min - по около 5 min от всяка страна.
3. Нарежи зеленчуците на средно големи колелца. Сложи ги в една тавичка с маслиново масло и печи 20 min на добре загрята на 160° C фурна.
4. Разтопи маслото, разбий жълтъците и бавно добавяй маслото към тях. Овкуси със сол и черен пипер и сипи и соса Табаско и битата сметана. Разбъркай ги хубаво.
5. След като извадиш зеленчуците от фурната, ги объркай с мащерката. Подреди ги в чиния, а върху тях - рибата. Залей със соса и по желание украси с мащерка.