Верига от любими рецепти
Филе от ципура на пара с печени зеленчуци и сос от пикантно шантили

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

ципури ципура2 бр. бр.
лимони лимон
(био)
1
резене/фенел резене/фенел100 g g
лук лук100 g g
моркови морков100 g g
мащерка мащерка2 g g
сол сол2 g g
черен пипер черен пипер1 g g
маслиново масло маслиново масло100 ml ml
краве масло краве масло150 g g
жълтъци жълтък2 бр. бр.
сладкарска сметана сладкарска сметана50 g g
сос Табаско сос Табаско2 g g

Филе от ципура на пара с печени зеленчуци и сос от пикантно шантили

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Вземи ципурата, филетирай я, махни ѝ и кожата. Овкуси със сол и черен пипер.

2. Обели кората на лимона и оваляй филето от ципура в нея. Постави ципурата в тенджера с кипяща вода върху метална цедка. Приготвяй 10 min - по около 5 min от всяка страна.

3. Нарежи зеленчуците на средно големи колелца. Сложи ги в една тавичка с маслиново масло и печи 20 min на добре загрята на 160° C фурна.

4. Разтопи маслото, разбий жълтъците и бавно добавяй маслото към тях. Овкуси със сол и черен пипер и сипи и соса Табаско и битата сметана. Разбъркай ги хубаво.

5. След като извадиш зеленчуците от фурната, ги объркай с мащерката. Подреди ги в чиния, а върху тях - рибата. Залей със соса и по желание украси с мащерка.

Купи в Lidl

ЛимониЛимони
Лимони
04.12 - 06.12
-36%
2,49
1,59лв.
Български лукБългарски лук
Български лук
04.12 - 06.12
-22%
0,89
0,69лв.