Верига от любими рецепти
Филе от лаврак върху спанак и аспержи с маслено-лимонов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

лавраци лаврак2 бр. бр.
спанак спанак200 g g
чесън чесън0,25 връзка връзка
аспержи аспержи100 g g
домати домат1 бр. бр.
розмарин розмарин2 - 3 стръка стрък
мащерка мащерка2 - 3 стръка стрък
краве масло краве масло200 g g
олио олио20 ml ml
лимонов сок лимонов сок100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Филе от лаврак върху спанак и аспержи с маслено-лимонов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(23)

Начин на приготвяне

Филетираме лаврака и овкусяваме със сол и черен пипер. В тиган смесваме олиото с 50 g масло и запечатваме от двете страни филетата. Накрая прибавяме част от мащерката и розмарина, за няколко секунди, само да пуснат аромата си.

Почистваме и нарязваме аспержите и ги слагаме във вряла вода с лимон за около 3 min. След това ги пресичаме в купа с лед. В отделен тиган загряваме 50 g масло и задушаваме спанака, ситно нарязания чесън, аспержите, сол и черен пипер.

Обелваме домата и го нарязваме на шайби. Запичаме го върху хартия за печене във фурна на 180° С за 5 min.

За соса разтопяваме останалото масло в тенджера и към него добавяме ситно нарязаните мащерка и розмарин, лимоновия сок, сол, черен пипер. Оставяме да се редуцира.

Сервираме филетата от лаврак върху печения домат и спанака с аспержи, отгоре поливаме със соса.