
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва пъстърва | 2 | ||
хляб
хляб (стар) | 2 филии филия | ||
магданоз
магданоз (пресен) | 1 връзка връзка | ||
босилек босилек | 3 | ||
мащерка мащерка | 3 | ||
розмарин розмарин | 2 | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеФиле от пъстърва с билкова коричка и зелена салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме пъстървата и с помощта на остър нож отделяме филетата, като режем по дължината на гръбначната кост. След това отстраняваме и костиците и я поставяме в тава върху хартия за печене.В блендер слагаме хляба и пресните подправки, смиламе ги до много фино и добавяме толкова маслиново масло, колкото да се получи лепкава смес.
Овкусяваме пъстървата със сол и черен пипер и отгоре є разстиламе равномерен слой от билковия хляб. Така печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно измиваме зеленчуците и ги нарязваме в дълбока купа. Овкусяваме ги с изцедения лимонов сок, маслиново масло и сол и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Изпечената пъстърва с билкова коричка поднасяме с гарнитура от салата. Комбинараме с младо и свежо шардоне.