Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва пъстърва | 2 | |
хляб
хляб (стар) | 2 филии филия | |
магданоз
магданоз (пресен) | 1 връзка връзка | |
босилек босилек | 3 | |
мащерка мащерка | 3 | |
розмарин розмарин | 2 | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФиле от пъстърва с билкова коричка и зелена салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме пъстървата и с помощта на остър нож отделяме филетата, като режем по дължината на гръбначната кост. След това отстраняваме и костиците и я поставяме в тава върху хартия за печене.В блендер слагаме хляба и пресните подправки, смиламе ги до много фино и добавяме толкова маслиново масло, колкото да се получи лепкава смес.
Овкусяваме пъстървата със сол и черен пипер и отгоре є разстиламе равномерен слой от билковия хляб. Така печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно измиваме зеленчуците и ги нарязваме в дълбока купа. Овкусяваме ги с изцедения лимонов сок, маслиново масло и сол и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Изпечената пъстърва с билкова коричка поднасяме с гарнитура от салата. Комбинараме с младо и свежо шардоне.