Верига от любими рецепти
Филе от пъстърва с билкова коричка и зелена салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пъстърва пъстърва2
хляб хляб
(стар)
2 филии филия
магданоз магданоз
(пресен)
1 връзка връзка
босилек босилек3
мащерка мащерка3
розмарин розмарин2
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сол сол

За салатата:

зелена салата зелена салата
авокадо авокадо
репичка репичка
краставици краставица
чери домати чери домат
маслиново масло маслиново масло
лимонов сок лимонов сок
сол сол
черен пипер черен пипер

Филе от пъстърва с билкова коричка и зелена салата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(24)

Начин на приготвяне

Измиваме пъстървата и с помощта на остър нож отделяме филетата, като режем по дължината на гръбначната кост. След това отстраняваме и костиците и я поставяме в тава върху хартия за печене.В блендер слагаме хляба и пресните подправки, смиламе ги до много фино и добавяме толкова маслиново масло, колкото да се получи лепкава смес.
Овкусяваме пъстървата със сол и черен пипер и отгоре є разстиламе равномерен слой от билковия хляб. Така печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно измиваме зеленчуците и ги нарязваме в дълбока купа. Овкусяваме ги с изцедения лимонов сок, маслиново масло и сол и разбъркваме добре.

Как да сервираме:
Изпечената пъстърва с билкова коричка поднасяме с гарнитура от салата. Комбинараме с младо и свежо шардоне.