
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФиле от пъстърва със спаначено суфле и босилково-лимонов сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
С помощта на остър нож отделяме внимателно филетата на пъстървата. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и четвърт изцеден лимон. Оставяме ги да се мариноват, докато направим суфлето, след което ги печем на скара или грил тиган по няколко минути от страна, до готовност.
Суфлето правим, като бланшираме спанака и го режем на едро. В купа изсипваме брашното, жълтъците, прясното мляко и ги разбиваме до хомогенна смес. Добавяме спанака и сиренето. Намазваме огноеупорни купички за печене с разтопеното масло, поръсваме с галета и изсипваме сместа. Печем 10 мин в предварително загрята на 220°С фурна.
В подходящ съд режем босилека на ситно, изцеждаме останалия лимон, доливаме маслиновото масло, подправяме със сол и черен пипер и пасираме.Поднасяме филето, полято с приготвения сос и гарнирано със спаначеното суфле.