Верига от любими рецепти
Филе от пъстърва със спаначено суфле и босилково-лимонов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пъстърва пъстърва2
спанак спанак400 g g
жълтъци жълтък3
брашно брашно50 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
краве сирене краве сирене120 g g
краве масло краве масло10 g g
галета галета
(за поръсване)
босилек босилек3 - 4 стръка стрък
лимони лимон1
маслиново масло маслиново масло5 - 6 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Филе от пъстърва със спаначено суфле и босилково-лимонов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож отделяме внимателно филетата на пъстървата. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и четвърт изцеден лимон. Оставяме ги да се мариноват, докато направим суфлето, след което ги печем на скара или грил тиган по няколко минути от страна, до готовност.

Суфлето правим, като бланшираме спанака и го режем на едро. В купа изсипваме брашното, жълтъците, прясното мляко и ги разбиваме до хомогенна смес. Добавяме спанака и сиренето. Намазваме огноеупорни купички за печене с разтопеното масло, поръсваме с галета и изсипваме сместа. Печем 10 мин в предварително загрята на 220°С фурна.

В подходящ съд режем босилека на ситно, изцеждаме останалия лимон, доливаме маслиновото масло, подправяме със сол и черен пипер и пасираме.Поднасяме филето, полято с приготвения сос и гарнирано със спаначеното суфле.