Верига от любими рецепти
Филе от сьомга с люспа от картоф

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга400 g g
картофи картоф1
босилек босилек2 - 3 стръка стрък
краве масло краве масло60 g g
спанак спанак200 g g
лук лук
(пресен)
1 връзка връзка
сушени домати сушен домат30 g g
моркови морков
(сварен)
1
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
печурки печурка100 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Филе от сьомга с люспа от картоф

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Обелваме картофа и го нарязваме на много тънки шайбички - почти колкото лист хартия.

Отстраняваме кожата от рибата. Осоляваме филетата и върху тях подреждаме листа от босилек и картофените шайбички, като леко ги притискаме. В тиган загряваме половината масло и в него задушаваме ситно нарязания лук, гъбите, нарязани на полумесеци, и сушените домати. След като омекнат, прибавяме почистения спанак и предварително сварения морков и ги задушаваме. Доливаме сметаната, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме за 4 - 5 min сместа да се сгъсти.

В отделен тиган загряваме маслиновото масло и слагаме филетата сьомга да се пържат първо откъм страната, покрита с картоф. След 2 - 3 min ги обръщаме от другата страна, добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с него, щом се разтопи. Готвим така още няколко минути.