
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФиле от сьомга с люспа от картоф
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме картофа и го нарязваме на много тънки шайбички - почти колкото лист хартия.
Отстраняваме кожата от рибата. Осоляваме филетата и върху тях подреждаме листа от босилек и картофените шайбички, като леко ги притискаме. В тиган загряваме половината масло и в него задушаваме ситно нарязания лук, гъбите, нарязани на полумесеци, и сушените домати. След като омекнат, прибавяме почистения спанак и предварително сварения морков и ги задушаваме. Доливаме сметаната, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме за 4 - 5 min сместа да се сгъсти.
В отделен тиган загряваме маслиновото масло и слагаме филетата сьомга да се пържат първо откъм страната, покрита с картоф. След 2 - 3 min ги обръщаме от другата страна, добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с него, щом се разтопи. Готвим така още няколко минути.