
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шарана шаран | 1 | ||
розмарин розмарин | 1 щипки щипка | ||
мащерка мащерка | 1 щипки щипка | ||
тикви тиква | 100 g g | ||
тиквено семе тиквено семе | 50 g g | ||
жълтъци жълтък | 2 | ||
прясно мляко прясно мляко | 100 ml ml | ||
брашно брашно | 100 g g | ||
галета галета | 30 g g | ||
девесил девесил | 1 щипки щипка | ||
лайм лайм | 2 | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | ||
мед мед | 1 с.л. с.л. | ||
краве масло краве масло | 20 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
черен пипер черен пипер | 1 щипки щипка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеФиле от шаран с пресни билки, поднесено със суфле от тиква и сос от лайм
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме филетата от шарана с помощта на остър нож и ги овкусяваме го със сол и черен пипер. Накълцваме мащерката и розмарина, след което овалваме филето в подправките. В тиган загряваме зехтина и запечатваме филето по две минути от всяка страна.
Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Загряваме маслото и в него сотираме тиквата до готовност. В купа последователно разбиваме жълтъците, брашното, млякото, тиквата, печените тиквени семки и добавяме сол и черен пипер до получаването на хомогенна смес.
В подходяща форма за печене, намазана с масло и поръсена с галета сипваме сместа и печем в предварително загрята на 200° С фурна за 8 - 10 min.
За соса изцеждаме лайма, към него добавяме, девесила и меда и разбъркваме добре.
Поднасяме шарана и суфлето, като ги поливаме със соса от лайм и може да поръсим с кубчета тиква.