Верига от любими рецепти
Филе от шаран с пресни билки, поднесено със суфле от тиква и сос от лайм

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1
розмарин розмарин1 щипки щипка
мащерка мащерка1 щипки щипка
тикви тиква100 g g
тиквени семки тиквени семки50 g g
жълтъци жълтък2
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
брашно брашно100 g g
галета галета30 g g
девесил девесил1 щипки щипка
лайм лайм2
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
мед мед1 с.л. с.л.
краве масло краве масло20 g g
сол сол1 щипки щипка
черен пипер черен пипер1 щипки щипка

Филе от шаран с пресни билки, поднесено със суфле от тиква и сос от лайм

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(3)

Начин на приготвяне

Отделяме филетата от шарана с помощта на остър нож и ги овкусяваме го със сол и черен пипер. Накълцваме мащерката и розмарина, след което овалваме филето в подправките. В тиган загряваме зехтина и запечатваме филето по две минути от всяка страна.

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Загряваме маслото и в него сотираме тиквата до готовност. В купа последователно разбиваме жълтъците, брашното, млякото, тиквата, печените тиквени семки и добавяме сол и черен пипер до получаването на хомогенна смес.

В подходяща форма за печене, намазана с масло и поръсена с галета сипваме сместа и печем в предварително загрята на 200° С фурна за 8 - 10 min.

За соса изцеждаме лайма, към него добавяме, девесила и меда и разбъркваме добре.

Поднасяме шарана и суфлето, като ги поливаме със соса от лайм и може да поръсим с кубчета тиква.