Верига от любими рецепти
Фиш енд чипс

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска600 g g
брашно брашно250 g g
бира бира250 - 280 ml ml
картофи картоф
(средно големи)
1 kg kg
олио олио2 l l
белтъци белтък1
сол сол
черен пипер черен пипер
бакпулвер бакпулвер0,5 ч.л. ч.л.

Фиш енд чипс

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:05 h
(36)

Начин на приготвяне

1. Смеси 180 g брашно, бакпулвера и ½ ч.л. сол. Малко по малко добавяй толкова бира, че да се получи гъсто, гладко тесто. Остави го покрито за 30 min да втаса.

2. Обели картофите и според големината им ги нарежи надлъжно на 4 - 8 резена. Измий ги и ги подсуши много добре.

3. Загрей олиото в широка тенджера или фритюрник до ок. 140°C и бланширай в него на порции картофите за ок. 8 min, докато омекнат, но все още са със светъл цвят. Остави ги върху кухненска хартия да се отцедят.

4. Разбий белтъка на сняг и го смеси с тестото. Измий и подсуши рибата. Овкуси останалото брашно със солта и черния пипер и добре оваляй в него парчетата риба.

5. Загрей олиото на ок. 180°C. Потопи парчетата риба в тестото и ги фритирай на порции в сгорещеното олио за 6 - 8 min, в зависимост от дебелината на парчетата, докато станат хрупкави и светли на цвят. Остави ги върху кухненска хартия да се отцедят и и ги сложи на топло.

6. Фритирай още веднъж картофите за ок. 30 sec в гореща мазнина, докато станат хрупкави, остави да се отцедят и ги посоли. Сервирай с рибата.

Купи в Lidl

Четкани картофиЧеткани картофи
Четкани картофи
09.02 - 12.02
-20%
1,49
1,19*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.