
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1,2 kg kg | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1,2 l l | ||
багети багета | 4 филии филия | ||
краве масло краве масло | 120 g g | ||
брашно брашно | 80 g g | ||
узо узо | 100 ml ml | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
кашкавал кашкавал | 50 g g | ||
олио олио | 100 ml ml | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
магданоз магданоз | връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеФренска лучена супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци. Загряваме олиото в дълбока тенджера и задушаваме лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяме маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавяме и брашното и бъркаме, за да се получи хомогенна смес. След това прибавяме меда и узото, доливаме зеленчуковия бульон и оставяме на котлона да ври около 40 минути.След като супата е готова, натриваме филийките от франзела с чесън, намазваме с масло и поставяме отгоре парче кашкавал. Запичаме ги във фурна до получаване на златист загар.Поднасяме супата в дълбока чиния, като в средата поставяме кашкаваленото хлебче и поръсваме със ситно нарязан магданоз.