Верига от любими рецепти
Френска лучена супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

лук лук1,2 kg kg
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1,2 l l
багети багета4 филии филия
краве масло краве масло120 g g
брашно брашно80 g g
узо узо100 ml ml
мед мед2 с.л. с.л.
кашкавал кашкавал50 g g
олио олио100 ml ml
чесън чесън1 скилидки скилидка
магданоз магданоз връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Френска лучена супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(51)

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци. Загряваме олиото в дълбока тенджера и задушаваме лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяме маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавяме и брашното и бъркаме, за да се получи хомогенна смес. След това прибавяме меда и узото, доливаме зеленчуковия бульон и оставяме на котлона да ври около 40 минути.След като супата е готова, натриваме филийките от франзела с чесън, намазваме с масло и поставяме отгоре парче кашкавал. Запичаме ги във фурна до получаване на златист загар.Поднасяме супата в дълбока чиния, като в средата поставяме кашкаваленото хлебче и поръсваме със ситно нарязан магданоз.