Верига от любими рецепти
Френски макарони с пълнеж от шоколад

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бадеми бадем100 g g
пудра захар пудра захар150 g g
какао на прах какао на прах4 ч.л. ч.л.
белтъци белтък2
сол сол1 щипки щипка
натурален шоколад натурален шоколад125 g g
готварска сметана готварска сметана70 g g

Френски макарони с пълнеж от шоколад

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(53)

Начин на приготвяне

Заливаме бадемите с вряла вода, оставяме за кратко да се размекнат, прецеждаме ги и ги обелваме. Подсушаваме ги добре и ги смиламе много ситно. Пресяваме поотделно пудрата захар и какаото.

Разбиваме белтъците със солта на сняг. Добавяме по малко пудра захар и продължаваме да разбиваме, докато сместа стане на гъст крем. Прибавяме какаото и разбъркваме за кратко, след което поставяме получения крем в шприц с торбичка.

Върху 2 покрити с хартия за печене тави шприцоваме около 50 кръгчета (Ø 3 cm) и ги оставяме да престоят 10 min. След това поставяме тавите една след друга в предварително загрята на 160°C фурна и печем всяка 12 - 14 min. Оставяме макароните да изстинат в тавите и след това ги отделяме внимателно.

Междувременно накълцваме на ситно шоколада. Кипваме сметаната и разтопяваме шоколада в нея. Изсипваме получения крем в купа, оставяме го да изстине и го слагаме на хладно за 1 ½ - 2 h, така че сместа да остане кремообразна. След като се охлади, я разбиваме за кратко с миксер и слепваме по два макарона с малко крем. По възможност сервираме прясно приготвени.

Съвет:
С вентилатор двете тави могат да се изпекат едновременно (140 °C).