
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
фусили от нахут
фусили от нахут (по 300 g) | 2 опаковки опаковка | |
вегански бургери вегански бургер | 4 бр. бр. | |
кокосово мляко кокосово мляко | 800 ml ml | |
моркови морков | 50 g g | |
целина целина | 50 g g | |
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
люти чушки люта чушка | 2 бр. бр. | |
кориандър кориандър | 1 връзка връзка | |
лайм лайм | 2 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФусили със зеленчуков сос и вегански бургер
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В голяма тенджера оставяме подсолена вода да заври. Варим фусилите според указанията на опаковката. След като са готови ги отцеждаме и поливаме с маслиново масло.
Измиваме морковите, целината, чушките и чесъна и нарязваме на малки кубчета. Задушаваме всичко заедно с малко маслиново масло и деглазираме с кокосово мляко. Оставяме соса да поври и овкусяваме със сол и черен пипер.
През това време запържваме бургерите в тиган и при готовност ги нарязваме на ивици. А лайма режем на шайби.
Сервираме готовите фусили със соса, веганския бургер и кориандъра. На вкус добавяме резени лайм.