
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
рукола рукола | 50 g g | |
тиролски шпек
тиролски шпек (вид бекон) | 115 g g | |
сливи слива | 150 g g | |
балсамов оцет балсамов оцет | 1 - 2 с.л. с.л. | |
горчица
горчица (средно люта) | 1 ч.л. ч.л. | |
мед мед | 2 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
печурки
печурка (печурки) | 300 g g | |
печурки
печурка (пачи крак) | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГъбено карпачо със сливи и Тиролски шпек
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почистваме руколата, измиваме я и я накъсваме. Нарязваме Тиролския шпек на тънки ивици. Измиваме сините сливи, разполовяваме ги, отстраняваме костилките и ги нарязваме на тънки резени.
2. Смесваме оцета, горчицата и меда. Oвкусяваме със солта и черния пипер, добавяме маслиновото масло и разбъркваме.
3. Почистваме печурките и ветрогоновите кладници и ги нарязваме на тънки шайби. Разпределяме ги в 4 чинии и ги покриваме с руколата, резените сини сливи и ивиците Тиролски шпек. Наръсваме отгоре дресинга и сервираме веднага.