
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 75 g g | ||
пшенично брашно пшенично брашно | 125 g g | ||
брашно от елда брашно от елда | 125 g g | ||
яйца яйце | 2 | ||
прясно мляко прясно мляко | 250 ml ml | ||
печурки
печурка (печурки) | 400 g g | ||
естрагон естрагон | 3 стръка стрък | ||
варена шунка варена шунка | 150 g g | ||
чери домати чери домат | 150 g g | ||
ементал
ементал (настърган) | 180 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГалети, пълнени с гъби и шунка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопяваме 2 с. л. масло и го оставяме да изстине. Смесваме пшеничното брашно, брашното от елда и 1 равна ч. л. сол. Разбиваме яйцата и ги изсипваме при брашната. Правим смес от прясното мляко и 250 ml вода, половината от която изсипваме при микса от брашна и разбъркваме до получаването на гладка каша. След това добавяме останалата течност и разбъркваме внимателно. Покриваме тестото и го оставяме да почива 45 min.
Почистваме гъбите и ги нарязваме на шайби. Задушаваме ги в 1 с. л. сгорещено масло за 3 - 5 min. Откъсваме листенцата на естрагона, накълцваме ги и с тях овкусяваме гъбите. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме гъбите настрана. Нарязваме шунката на широки ивици, а почистените домати на четири.
С малко масло намазваме голям тиган с незалепващо покритие. Изсипваме 1 черпак тесто в него и с накланяне на тигана го разпределяме равномерно. Пържим 1 - 2 min и обръщаме. Нареждаме отгоре няколко ивици шунка и гъби, поръсваме с настърганото сирене и пържим още 1 - 2 min, докато eменталът се разтопи. Прегъваме страните на галетата върху плънката и я оставяме на топло. По същия начин приготвяме и останалите галети.
Сервираме с наредени отгоре чери домати.