Верига от любими рецепти
Гешнецeлтeс с пилешко филе, поднесено с шпецлe

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
печурки печурка
( печурки)
250 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
бяло вино бяло вино100 ml ml
краве масло краве масло200 g g
шпецле шпецле
(с яйца)
1 пакетчета пакетче
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
олио олио30 ml ml
куркума куркума ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Гешнецeлтeс с пилешко филе, поднесено с шпецлe

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на жулиени. Загряваме олиото в тиган и в него запържваме филето до златисто, след което го изваждаме в отделен съд. В същата мазнина запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, и гъбите, нарязани на полумесеци. Когато зеленчуците омекнат, добавяме 50 g масло и виното. Изчакваме течността да се редуцира и доливаме сметаната, след което подправяме с куркумата. Връщаме пилешкото филе обратно в тигана и оставяме ястието за няколко минути да покъкри, като разбъркваме начесто.

Сваряваме шпецлето според указанията на опаковката. Останалото масло разтопяваме в тиган и към него прибавяме червения пипер. Докато е горещо, заливаме с мазнината отцеденото шпецле и разбъркваме.

Поставяме шпецлето в чиния и отгоре слагаме от пилешкото месо и соса.