
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 650 g g | |
печурки
печурка ( печурки) | 250 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | |
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | |
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | |
краве масло краве масло | 200 g g | |
шпецле
шпецле (с яйца) | 1 пакетчета пакетче | |
червен пипер червен пипер | 1 с.л. с.л. | |
олио олио | 30 ml ml | |
куркума куркума | ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГешнецeлтeс с пилешко филе, поднесено с шпецлe
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на жулиени. Загряваме олиото в тиган и в него запържваме филето до златисто, след което го изваждаме в отделен съд. В същата мазнина запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, и гъбите, нарязани на полумесеци. Когато зеленчуците омекнат, добавяме 50 g масло и виното. Изчакваме течността да се редуцира и доливаме сметаната, след което подправяме с куркумата. Връщаме пилешкото филе обратно в тигана и оставяме ястието за няколко минути да покъкри, като разбъркваме начесто.
Сваряваме шпецлето според указанията на опаковката. Останалото масло разтопяваме в тиган и към него прибавяме червения пипер. Докато е горещо, заливаме с мазнината отцеденото шпецле и разбъркваме.
Поставяме шпецлето в чиния и отгоре слагаме от пилешкото месо и соса.