Верига от любими рецепти
Гевречета с пилешка салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди400 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
сладък червен пипер сладък червен пипер1 ч.л. ч.л.
олио олио1 с.л. с.л.
шери шери50 ml ml
целина целина150 g g
мандарини мандарина75 g g
сок от мандарини сок от мандарини1 с.л. с.л.
лук лук2
майонеза майонеза70 g g
йогурт йогурт
(или кисело мляко)
1 - 2 с.л. с.л.
рукола рукола50 g g
гевреци геврек4
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
лимонов пипер лимонов пипер

Гевречета с пилешка салата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешкото филе и го натрий от всички страни със солта, черния пипер и червения пипер. Запържи го в сгорещено олио за по 2 min от всяка страна.

2. Загаси с шерито и готви под капак още 10 - 12 min, в зависимост от дебелината на филетата. При нужда долей още малко вода.

3. Остави да изстине, като запазиш мазнината от пърженето, и нарежи месото на ситно.

3. Нарежи целината на шайбички. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Обели мандарините и ги раздели на парченца.

4. Смеси и разбъркай майонезата, йогурта, 1 с.л. мандаринов сок, мазнината от пърженето, лимоновия пипер и солта и овкуси. Смеси с останалите приготвени продукти и остави салатата да престои най-малко 30 min.

5. Измий и подсуши руколата преди сервиране. Разрежи гевречетата на две, запечи ги леко в тостер и ги намажи с масло. Нареди отгоре рукола и пилешка салата.