
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди | 400 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
сладък червен пипер сладък червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
олио олио | 1 с.л. с.л. | ||
шери шери | 50 ml ml | ||
целина целина | 150 g g | ||
мандарини мандарина | 75 g g | ||
сок от мандарини сок от мандарини | 1 с.л. с.л. | ||
лук лук | 2 | ||
майонеза майонеза | 70 g g | ||
йогурт
йогурт (или кисело мляко) | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
рукола рукола | 50 g g | ||
гевреци геврек | 4 | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
лимонов пипер лимонов пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГевречета с пилешка салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилешкото филе и го натрий от всички страни със солта, черния пипер и червения пипер. Запържи го в сгорещено олио за по 2 min от всяка страна.
2. Загаси с шерито и готви под капак още 10 - 12 min, в зависимост от дебелината на филетата. При нужда долей още малко вода.
3. Остави да изстине, като запазиш мазнината от пърженето, и нарежи месото на ситно.
3. Нарежи целината на шайбички. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Обели мандарините и ги раздели на парченца.
4. Смеси и разбъркай майонезата, йогурта, 1 с.л. мандаринов сок, мазнината от пърженето, лимоновия пипер и солта и овкуси. Смеси с останалите приготвени продукти и остави салатата да престои най-малко 30 min.
5. Измий и подсуши руколата преди сервиране. Разрежи гевречетата на две, запечи ги леко в тостер и ги намажи с масло. Нареди отгоре рукола и пилешка салата.