Верига от любими рецепти
Гнезда на паяци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайма смес кайма смес
(смес)
500 g g
яйца яйце1
лук лук1 глави глава
зелена салата зелена салата6 - 8 листа лист
моркови морков2
кетчуп кетчуп
чесън чесън1 скилидки скилидка
сол сол
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер1 ч.л. ч.л.
галета галета30 g g
олио олио3 с.л. с.л.

Гнезда на паяци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и чесъна и ги накълцай на ситно. Смеси ги с каймата и яйцето, овкуси със солта, черния и червения пипер. Омеси с толкова галета, че да не се получи много твърдо месно тесто.

2. Оформи 30 - 35 кюфтенца и ги изпържи от всички страни за около 10 min в сгорещеното олио, така че да станат хрупкави. Остави ги да се охладят.

3. Преди сервиране обели морковите и ги нарежи на фини ивици с дължина ок. 4 cm. Странично на изстиналите кюфтенца забоди по 8 парчета морков като крачка на паяк. С кетчуп направи точици за очите. Измий листата от марулята, подсуши ги и ги разпредели в поднос или голяма плитка чиния. Отгоре подреди плътно едно до друго кюфтенцата - „паяци“.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
12.06 - 18.06
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,39*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.