
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (маринован; без кост) | 800 g g | ||
картофи картоф | 2 | ||
розмарин розмарин | 2 - 3 стръка стрък | ||
мащерка мащерка | 2 - 3 стръка стрък | ||
краве масло краве масло | |||
кетчуп кетчуп | 150 g g | ||
ябълков оцет ябълков оцет | 30 - 40 ml ml | ||
кафява захар кафява захар | 3 с.л. с.л. | ||
уиски уиски | 30 ml ml | ||
мед
мед (полифлорен) | 1 с.л. с.л. | ||
BBQ сос BBQ сос | 1 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГрилован свински врат с печени картофи на грил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари два големи или четири малки картофа. Остави ги леко недоварени, за да не омекнат прекалено.
2. Нарежи ги на шайби и ги постави на грила. Овкуси ги със сол и черен пипер.
3. Разтопи 50 g масло в малък тиган и добави към него предварително нарязаната мащерка. После намажи картофите, като използваш стрък розмарин - той ще им придаде допълнителен аромат.
4. Сипи в отделна тенджерка уискито, за да изври алкохолът. Добави му кафява захар, мед, оцет, кетчуп и 40 g масло и BBQ сос, като през цялото време не спираш да бъркаш. Медът и маслото може да са последни, когато сосът вече е започнал да се редуцира. Овкуси със сол и черен пипер.
5. Накрая остана и маринованият свински врат да мине през грила и да се порадва на солта и черния пипер.
6. Поднеси свинския врат, картофите и соса заедно с малко розмарин за красота… и като финален вкусен щрих. Добър апетит!