Верига от любими рецепти
Грилован свински врат с печени картофи на грил с розмарин, масло и мащерка и BBQ сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат
(маринован; без кост)
800 g g
картофи картоф2
розмарин розмарин2 - 3 стръка стрък
мащерка мащерка2 - 3 стръка стрък
краве масло краве масло
кетчуп кетчуп150 g g
ябълков оцет ябълков оцет30 - 40 ml ml
кафява захар кафява захар3 с.л. с.л.
уиски уиски30 ml ml
мед мед
(полифлорен)
1 с.л. с.л.
BBQ сос BBQ сос1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Грилован свински врат с печени картофи на грил с розмарин, масло и мащерка и BBQ сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(15)

Начин на приготвяне

1. Свари два големи или четири малки картофа. Остави ги леко недоварени, за да не омекнат прекалено.

2. Нарежи ги на шайби и ги постави на грила. Овкуси ги със сол и черен пипер.

3. Разтопи 50 g масло в малък тиган и добави към него предварително нарязаната мащерка. После намажи картофите, като използваш стрък розмарин - той ще им придаде допълнителен аромат.

4. Сипи в отделна тенджерка уискито, за да изври алкохолът. Добави му кафява захар, мед, оцет, кетчуп и 40 g масло и BBQ сос, като през цялото време не спираш да бъркаш. Медът и маслото може да са последни, когато сосът вече е започнал да се редуцира. Овкуси със сол и черен пипер.

5. Накрая остана и маринованият свински врат да мине през грила и да се порадва на солта и черния пипер.

6. Поднеси свинския врат, картофите и соса заедно с малко розмарин за красота… и като финален вкусен щрих. Добър апетит!