
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГулаш от дивеч със сметана
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета и го мариноваме с олиото и бахара. Оставяме го в хладилника за около 12 h.
Маринованото месо отцеждаме и го сваряваме за около 2 h.
Обелваме моркова, лука, доматите, почистваме чушките и режем зеленчуците на кубчета. Задушаваме ги в загрятото масло, след което добавяме маринованото месо и го запечатваме от всички страни. Овкусяваме със сол, черен пипер и лют пипер, доматеното пюре и брашното и доливаме телешкия бульон.
Намаляваме котлона, за да ври на бавен огън. Обелваме картофите, нарязваме ги на едри кубчета и добавяме към гулаша.
Готвим до готовност на картофите и ако е необходимо, доливаме вода. Поднасяме гулаша в дълбока чиния, като отгоре поливаме с лъжица сметана за готвене.