Верига от любими рецепти
Гулаш от дивеч със сметана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

гулаш от сърна гулаш от сърна400 g g
олио олио300 ml ml
бахар бахар1 пакетчета пакетче
моркови морков4
червени чушки червена чушка2
домати домат2
картофи картоф2
лук лук1 глави глава
лют червен пипер лют червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
доматено пюре доматено пюре80 g g
телешки бульон телешки бульон1 l l
сметана за готвене сметана за готвене60 ml ml
брашно брашно60 g g
краве масло краве масло60 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Гулаш от дивеч със сметана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(4)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и го мариноваме с олиото и бахара. Оставяме го в хладилника за около 12 h.

Маринованото месо отцеждаме и го сваряваме за около 2 h.

Обелваме моркова, лука, доматите, почистваме чушките и режем зеленчуците на кубчета. Задушаваме ги в загрятото масло, след което добавяме маринованото месо и го запечатваме от всички страни. Овкусяваме със сол, черен пипер и лют пипер, доматеното пюре и брашното и доливаме телешкия бульон.

Намаляваме котлона, за да ври на бавен огън. Обелваме картофите, нарязваме ги на едри кубчета и добавяме към гулаша.

Готвим до готовност на картофите и ако е необходимо, доливаме вода. Поднасяме гулаша в дълбока чиния, като отгоре поливаме с лъжица сметана за готвене.