Верига от любими рецепти
Гулаш с кисело зеле и картофено пюре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко месо за готвене телешко месо за готвене800 g g
лук лук2 глави глава
червен лук червен лук1 глави глава
червени чушки червена чушка400 g g
брашно брашно1 с.л. с.л.
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
доматено пюре доматено пюре1 ч.л. ч.л.
червено вино червено вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
олио олио1 с.л. с.л.
картофи картоф800 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
краве масло краве масло100 g g
кисело зеле кисело зеле200 g g
див лук див лук1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Гулаш с кисело зеле и картофено пюре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(10)

Начин на приготвяне

Измиваме, подсушаваме и поръсваме телешкото с брашното. Запечатваме месото в голяма тенджера с олио, запържваме го до кафяво и добавяме ситно нарязания лук. 

Разбъркваме доматеното пюре, подправяме с червен пипер, сол и черен пипер и деглазираме с червено вино. Добавяме зеленчуковия бульон и нарязаните на кубчета чушки. Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри на среден огън за около 90 min.

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода за около 20 min. Отцеждаме и ги пасираме с млякото и маслото.

Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме за кратко в тиган с малко олио, след което добавяме киселото зеле. Разбъркваме киселото зеле и червения лук с картофеното пюре. 

Сервираме гулаша върху канапе от киселото зеле и картофеното пюре. Гарнираме с нарязан див лук.