Верига от любими рецепти
Гювеч със свински бут, наденицa и праз лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински бут свински бут600 g g
наденици наденица
(сурова, „Стара планина“)
550 g g
праз лук праз лук3 - 4 стръка стрък
моркови морков2 - 3
печурки печурка
( печурки)
250 g g
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
белени домати белен домат1 консерви консерва
розмарин розмарин2 стръка стрък
мащерка мащерка2 стръка стрък
олио олио7 - 8 с.л. с.л.
червено вино червено вино200 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер2 - 3 с.л. с.л.

Гювеч със свински бут, наденицa и праз лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:30 h
(9)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета (около 2 х 2 cm), подправяме със сол, черен и червен пипер и го запържваме в тиган със сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната наденица и запържваме, докато започнат да се топят мазнините.

Слагаме розмарина и чесъна, нарязан на ситно, и прехвърляме всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч.

Добавяме морковите и праз лука, нарязани на едро, гъбите- цели, без пънчета. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, слагаме и мащерката.

Добавяме виното и доматите. Доливаме бульон или вода до ¾ от съда, в който готвим.

Похлупваме ястието и го поставяме в студена фурна. Печем 2,5 ч на 180°С, след което отстраняваме похлупака и печем още 30 min.