
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински бут свински бут | 600 g g | |
наденица
наденица (сурова, „Стара планина“) | 550 g g | |
праз лук праз лук | 3 - 4 стръка стрък | |
моркови морков | 2 - 3 | |
печурки
печурка ( печурки) | 250 g g | |
чесън чесън | 5 - 6 скилидки скилидка | |
белени домати белен домат | 1 консерви консерва | |
розмарин розмарин | 2 стръка стрък | |
мащерка мащерка | 2 стръка стрък | |
олио олио | 7 - 8 с.л. с.л. | |
червено вино червено вино | 200 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
червен пипер червен пипер | 2 - 3 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГювеч със свински бут, наденицa и праз лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета (около 2 х 2 cm), подправяме със сол, черен и червен пипер и го запържваме в тиган със сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната наденица и запържваме, докато започнат да се топят мазнините.
Слагаме розмарина и чесъна, нарязан на ситно, и прехвърляме всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч.
Добавяме морковите и праз лука, нарязани на едро, гъбите- цели, без пънчета. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, слагаме и мащерката.
Добавяме виното и доматите. Доливаме бульон или вода до ¾ от съда, в който готвим.
Похлупваме ястието и го поставяме в студена фурна. Печем 2,5 ч на 180°С, след което отстраняваме похлупака и печем още 30 min.