Верига от любими рецепти
Гювече със сирене, домати, чушки и препечен хляб с масло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

домати домат2
яйца яйце2
краве сирене краве сирене200 g g
зелени чушки зелена чушка2
хляб хляб
(замразен)
4 филии филия
маслиново масло маслиново масло
краве масло краве масло
(за намазване на хляба)
чубрица чубрица
сол сол
черен пипер черен пипер

Гювече със сирене, домати, чушки и препечен хляб с масло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(19)

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките на котлон, тиган или чушкопек и ги обелваме. По желание обелваме и доматите, след което ги нарязваме. Поставяме ги заедно с чушките в гювечето, овкусяваме с маслиново масло, а отгоре подреждаме сиренето, чукваме яйцата и ги посоляваме. Печем на 180° около 30 min от студена фурна. Замразения хляб изпичаме в тиган (за вкус като от едно време) или на фурна, намазваме с масло и поръсваме с чубрица, докато е горещ. Може да използваме и пресен от Фурната на Лидл.