Верига от любими рецепти
Хапки от сьомга, запечени с моцарела

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

сьомги сьомга200 g g
мащерка мащерка2 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло10 ml ml
бренди бренди50 ml ml
краве масло краве масло20 g g
печена чушка печена чушка
(червена)
2
авокадо авокадо1
босилек босилек5 листа лист
моцарела моцарела125 g g
сусам сусам
(черен)
1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Хапки от сьомга, запечени с моцарела

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Нарежи сьомгата на хапки с размер около 1,5 х 1,5 cm. В купа овкуси хапките със сол, черен пипер и мащерка, след което ги залей смаслиновото масло и брендито. Овалаяй хапките добре в сместа и остави сьомгата в хладилник за около 2 h да се маринова

2. В тиган загрей маслото и добави печените чушки, предварително нарязани на жулиени. Овкуси със сол и черен пипер и готви 2 - 3 min

3. Добави авокадото, почистено и нарязано на кубчета. Най-накрая прибави и босилека. След като всичко се задуши, свали зеленчуците от котлона

4. Подреди маринованата сьомга в тавичка и сложи върху хапките парчета моцарела. Запечи ги за около 5 min в предварително загрята на 220°С фурна

5. Поднеси, като в чиния сложиш от чушката и авокадото. Отгоре подреди хапките с моцарела и поръси с черен сусам