
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
репичка репичка | 100 g g | ||
хляб за тостер хляб за тостер | 8 филии филия | ||
сирене Фета сирене Фета | 100 g g | ||
босилек босилек | 1 връзка връзка | ||
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 200 g g | ||
песто песто | 3 - 4 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | |||
лимони
лимон (настърганата кора) | 1 |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХапки за влюбени с крем от сирене и репички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий репичките и ги нарежи на ситни кубчета. Запечи леко филиите хляб. Изрежи от всяка две големи (с Ø 5,5 cm) и две малки (с Ø 3 cm) сърца. Ако искаш, можеш вместо това да ги нарежеш на по четири квадрата.
2. Остави сиренето Фета да се отцеди. Откъсни листенцата на босилека и запази няколко за декорация. Останалите пасирай заедно със сиренето Фета и прясното зърнесто сирене. Овкуси с песто, черен пипер и кората от лимон.
3. Постави крема в шприц с торбичка и накрайник звезда и го шприцовай декоративно върху хлебните сърца. Украси с нарязаните на кубчета репички и оставените настрана листенца босилек.