Верига от любими рецепти
Хапки за влюбени с крем от сирене и репички

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

репичка репичка100 g g
хляб за тостер хляб за тостер8 филии филия
сирене Фета сирене Фета100 g g
босилек босилек1 връзка връзка
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене200 g g
песто песто3 - 4 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
лимони лимон
(настърганата кора)
1

Хапки за влюбени с крем от сирене и репички

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий репичките и ги нарежи на ситни кубчета. Запечи леко филиите хляб. Изрежи от всяка две големи (с Ø 5,5 cm) и две малки (с Ø 3 cm) сърца. Ако искаш, можеш вместо това да ги нарежеш на по четири квадрата.

2. Остави сиренето Фета да се отцеди. Откъсни листенцата на босилека и запази няколко за декорация. Останалите пасирай заедно със сиренето Фета и прясното зърнесто сирене. Овкуси с песто, черен пипер и кората от лимон.

3. Постави крема в шприц с торбичка и накрайник звезда и го шприцовай декоративно върху хлебните сърца. Украси с нарязаните на кубчета репички и оставените настрана листенца босилек.