Начин на приготвяне
- Започваме като сваряваме ориза.
- След това нарязваме на ситно чесъна и джинджифила, овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме за около минута в горещ тиган с маслиново масло на средна степен на котлона. Нарязваме лимона на шайби и ги поставяме на дъното на тигана. Върху тях внимателно слагаме филетата хек. Добре би било да ги проверим за костици и да ги отстраним, ако има такива. Овкусяваме филетата със сол и черен пипер. Добавяме консервата кокосово мляко и водата. След като започне да къкри, започваме да поливаме филетата с кокосовата смес с помощта на лъжица. Готвим за около 1 – 2 min, докато рибата се стегне.
- Сервираме филетата хек върху канапе от сварен ориз, а отстрани поливаме с кокосовия сос. Гарнираме с малко копър и чили на люспи.