
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 3 бр. бр. | |
прясно мляко прясно мляко | 200 ml ml | |
тиква
тиква (сварена) | 100 g g | |
брашно брашно | 300 g g | |
маскарпоне маскарпоне | 200 g g | |
бял шоколад бял шоколад | 200 g g | |
сол сол | ||
олио олио | ||
краве масло краве масло |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listХелоуин палачинки с бял шоколад
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с прясното мляко и пасираната сварена тиква. Добавяме по малко от брашното. Понеже тиквата съдържа доста вода, може да се наложи да увеличим количеството брашно до постигане на желаната гъстота.
Пържим палачинките в нагорещен тиган.
Разтапяме белия шоколад на водна баня. Смесваме го с маскарпонето, което трябва да е на стайна температура, за да не стане на шупли.
Намазваме палачинките и ги поднасяме нарязани на шайби с хелоуинска декорация.