Верига от любими рецепти
Хлебчета от спелта със слънчогледови семена

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясна мая прясна мая1 кубчета кубче
захар захар0,5 ч.л. ч.л.
брашно брашно
(от спелта)
500 g g
сол сол1 ч.л. ч.л.
краве масло краве масло
(размекнато)
50 g g
брашно брашно
(за обработка)
слънчогледово семе слънчогледово семе25 g g
хартия за печене хартия за печене

Хлебчета от спелта със слънчогледови семена

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Разтвори маята и захарта в 250 ml хладка вода и я остави покрита за 15 min да втаса. Смеси брашното, солта и маслото. Омеси с разтворената мая гладко тесто. Ако е необходимо, докато месиш, добавяй със супена лъжица хладка вода.

2. Остави тестото да втаса една нощ покрито в хладилника.

3. Извади тестото на стайна температура за около час. След това го омеси още веднъж върху набрашнена повърхност, раздели го на 8 порции и оформи кръгли хлебчета. 4. Намажи с четка тънък пласт вода върху повърхността на хлебчетата и ги притисни в слънчогледовите семена.

4. Постави хлебчетата върху покрита с хартия за печене тава, покрий и тях и ги остави да втасат още 15 min.

5. Печи ги около 30 min в предварително загрята на 200°C фурна. Когато са готови, ги остави да изстинат.