
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
прясна мая прясна мая | 1 кубчета кубче | ||
захар захар | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
брашно
брашно (от спелта) | 500 g g | ||
сол сол | 1 ч.л. ч.л. | ||
краве масло
краве масло (размекнато) | 50 g g | ||
брашно
брашно (за обработка) | |||
слънчогледово семе слънчогледово семе | 25 g g | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХлебчета от спелта със слънчогледови семена
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разтвори маята и захарта в 250 ml хладка вода и я остави покрита за 15 min да втаса. Смеси брашното, солта и маслото. Омеси с разтворената мая гладко тесто. Ако е необходимо, докато месиш, добавяй със супена лъжица хладка вода.
2. Остави тестото да втаса една нощ покрито в хладилника.
3. Извади тестото на стайна температура за около час. След това го омеси още веднъж върху набрашнена повърхност, раздели го на 8 порции и оформи кръгли хлебчета. 4. Намажи с четка тънък пласт вода върху повърхността на хлебчетата и ги притисни в слънчогледовите семена.
4. Постави хлебчетата върху покрита с хартия за печене тава, покрий и тях и ги остави да втасат още 15 min.
5. Печи ги около 30 min в предварително загрята на 200°C фурна. Когато са готови, ги остави да изстинат.