Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
прясно мляко прясно мляко | 250 ml ml | |
прясна мая прясна мая | 1 кубчета кубче | |
кафява захар кафява захар | 0,5 ч.л. ч.л. | |
брашно брашно | 500 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | |
копър копър | 1 връзка връзка | |
ементал
ементал (настърган) | 120 g g | |
брашно
брашно (за обработка) | ||
зелени маслини
зелена маслина (без костилки; по желание) | 12 | |
мазнина
мазнина (за формата) | ||
прясно мляко
прясно мляко (за намазване ) | 1 с.л. с.л. | |
черен пипер черен пипер | ||
сол сол | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listХлебчета с копър и сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Затопли млякото до хладко. Разтвори в него маята и захарта и остави да втасва 15 min.
2. Омеси ги за 3 - 4 минути до гладко тесто заедно с брашното, солта, маслиновото масло и малко черен пипер. Покрий го и го остави 1 h на топло място да втаса.
3. Измий копъра, изтръскай водата от него, накъсай листенцата и ги нарежи на ситно. Омеси го с тестото заедно с 80 g сирене.
4. Раздели тестото на 12 порции върху малко брашно. Оформи кръгли хлебчета и по желание постави в средата по една отцедена маслина. Нареди хлебчетата плътно едно до друго в намазнена форма за печене (20-22 cm Ø), покрий я и ги остави още 30 min да втасват.
5. С четка намажи хлебчетата с прясно мляко, наръси ги с останалото сирене и печи 30 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистокафяво. Остави ги да изстинат.