Верига от любими рецепти
Хлебчета с копър и сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясно мляко прясно мляко250 ml ml
прясна мая прясна мая1 кубчета кубче
кафява захар кафява захар0,5 ч.л. ч.л.
брашно брашно500 g g
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
копър копър1 връзка връзка
ементал ементал
(настърган)
120 g g
брашно брашно
(за обработка)
зелени маслини зелена маслина
(без костилки; по желание)
12
мазнина мазнина
(за формата)
прясно мляко прясно мляко
(за намазване )
1 с.л. с.л.
черен пипер черен пипер
сол сол1 ч.л. ч.л.

Хлебчета с копър и сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Затопли млякото до хладко. Разтвори в него маята и захарта и остави да втасва 15 min.

2. Омеси ги за 3 - 4 минути до гладко тесто заедно с брашното, солта, маслиновото масло и малко черен пипер. Покрий го и го остави 1 h на топло място да втаса.

3. Измий копъра, изтръскай водата от него, накъсай листенцата и ги нарежи на ситно. Омеси го с тестото заедно с 80 g сирене.

4. Раздели тестото на 12 порции върху малко брашно. Оформи кръгли хлебчета и по желание постави в средата по една отцедена маслина. Нареди хлебчетата плътно едно до друго в намазнена форма за печене (20-22 cm Ø), покрий я и ги остави още 30 min да втасват.

5. С четка намажи хлебчетата с прясно мляко, наръси ги с останалото сирене и печи 30 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистокафяво. Остави ги да изстинат.