Верига от любими рецепти
Хрупкави пържени картофи с дип от чесън, горчица и мед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Рецепта за наистина хрупкави пържени картофи.

Съставки

картофи картоф1 kg kg
горчица горчица100 g g
мед мед50 g g
чесън чесън1 глави глава
краве масло краве масло40 g g
сушен розмарин сушен розмарин1 с.л. с.л.
олио олио
(за пържене)
сол сол
черен пипер черен пипер

Хрупкави пържени картофи с дип от чесън, горчица и мед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

10:00 h
(104)

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на дебели пръчици от около 5 cm и ги измиваме добре под течаща вода.
Сваряваме картофите в подсолена вода. Отцеждаме ги и нареждаме върху решетка в тава. Прибираме в хладилник за поне 2 часа. По този начин нишестето в картофите ще образува кристална решетка, която ще ги направи хрупкави. 

Пържим картофите във фритюрник на два пъти. Първото пържене е за 5 min на 130 °C. Изваждаме ги, отново подреждаме върху решетка и прибираме в хладилник за още 5 – 6 часа. След това ги пържим за втори път, но вече на 170 – 180 °C до пълна готовност или докато картофите станат златисти и хрупкави.

Приготвяме дипа като отрязваме върха на главата чесън и върху него слагаме краве маслото, солта, розмарина и черния пипер. Опаковаме в алуминиево фолио и печем за 1 h на 160 °C. Внимателно с помощта на лъжица изваждаме омекналите скилидки чесън, добавяме горчицата, меда и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол и черен пипер и поднасяме с хрупкавите пържени картофи.
 

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.
Пресни картофиПресни картофи
Пресни картофи
15.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
1,39лв.