
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 1 kg kg | ||
горчица горчица | 100 g g | ||
мед мед | 50 g g | ||
чесън чесън | 1 глави глава | ||
краве масло краве масло | 40 g g | ||
сушен розмарин сушен розмарин | 1 с.л. с.л. | ||
олио
олио (за пържене) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХрупкави пържени картофи с дип от чесън, горчица и мед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на дебели пръчици от около 5 cm и ги измиваме добре под течаща вода.
Сваряваме картофите в подсолена вода. Отцеждаме ги и нареждаме върху решетка в тава. Прибираме в хладилник за поне 2 часа. По този начин нишестето в картофите ще образува кристална решетка, която ще ги направи хрупкави.
Пържим картофите във фритюрник на два пъти. Първото пържене е за 5 min на 130 °C. Изваждаме ги, отново подреждаме върху решетка и прибираме в хладилник за още 5 – 6 часа. След това ги пържим за втори път, но вече на 170 – 180 °C до пълна готовност или докато картофите станат златисти и хрупкави.
Приготвяме дипа като отрязваме върха на главата чесън и върху него слагаме краве маслото, солта, розмарина и черния пипер. Опаковаме в алуминиево фолио и печем за 1 h на 160 °C. Внимателно с помощта на лъжица изваждаме омекналите скилидки чесън, добавяме горчицата, меда и разбъркваме добре. Овкусяваме със сол и черен пипер и поднасяме с хрупкавите пържени картофи.