Верига от любими рецепти
Хрупкави пурички с овче сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно250 g g
маслиново масло маслиново масло4 - 5 с.л. с.л.
яйца яйце1
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън1 скилидки скилидка
сирене Фета сирене Фета200 g g
заквасена сметана заквасена сметана100 g g
риган риган0,25 ч.л. ч.л.
сладък червен пипер сладък червен пипер0,25 ч.л. ч.л.
сол сол
хартия за печене хартия за печене

Хрупкави пурички с овче сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Омеси гладко тесто от брашното, 2 с. л. маслиново масло, яйцето, ¼ ч. л. сол и ок. 6 с. л. студена вода. Оформи го на топка, намажи го тънко с мазнина, покрий го и го остави да почива 20 min на стайна температура.

2. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни. Обели чесъна и го пресовай. Натроши овчето сирене, смеси го с магданоза, чесъна, заквасената сметана, ригана и червения пипер.

3. Разточи тестото върху набрашнена чиста кухненска кърпа - на много тънка кора, около 40 x 50 cm. Нарежи го на 10 издължени триъгълника.

4. Постави пълнеж при късата основа на триъгълника и прегъни леко страните му върху пълнежа. След това навивай към върха на триъгълника до получаването на издължени пурички.

5. След като приключиш, ги нареди върху покрита с хартия за печене тава, намажи ги с малко мазнина и печи 25 - 30 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато станат хрупкави. На половината време ги намажи още веднъж с мазнина. Сервирай горещи или хладки.