Верига от любими рецепти
Хрупкаво мюсли със задушен ревен и кисело мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

микс от ядки микс от ядки40 g g
овесени ядки овесени ядки60 g g
мед мед2 с.л. с.л.
олио олио1 с.л. с.л.
ванилова пръчка ванилова пръчка1
ревен ревен400 g g
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
кафява захар кафява захар50 g g
кисело мляко кисело мляко
(или натурален йогурт)
500 g g
ягоди ягода
(за декориране)
6
хартия за печене хартия за печене

Хрупкаво мюсли със задушен ревен и кисело мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Смеси ядките и овесените ядки с меда и олиото и сипи всичко в покрита с хартия за печене тава. Печи 20 - 25 min в предварително загрята на 150°C фурна, докато станат хрупкави. Разбъркай ги един - два пъти, докато се пекат. Остави ги да изстинат.

2. В това време направи прорез по дължина на ваниловата пръчка и изстържи сърцевината. Запази шушулката ѝ.

3. Почисти ревена и го нарежи на парчета. Задуши го за 1 min в сгорещено масло. Добави няколко супени лъжици вода, сърцевината на ваниловата пръчка и 50 g захар и задуши при непрекъснато бъркане до омекване. По желание подслади с още малко захар. Остави да изстине.

4. В малки чаши редувай на пластове ревен, хрупкаво мюсли и кисело мляко (йогурт), завърши с малко мюсли. Разрежи ягодите на четири, нарежи шушулката на ванилията на парчета, декорирай с нея и ягодите чашите и сервирай.