
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
микс от ядки микс от ядки | 40 g g | ||
овесени ядки овесени ядки | 60 g g | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
олио олио | 1 с.л. с.л. | ||
ванилова пръчка ванилова пръчка | 1 | ||
ревен ревен | 400 g g | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
кафява захар кафява захар | 50 g g | ||
кисело мляко
кисело мляко (или натурален йогурт) | 500 g g | ||
ягоди
ягода (за декориране) | 6 | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХрупкаво мюсли със задушен ревен и кисело мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси ядките и овесените ядки с меда и олиото и сипи всичко в покрита с хартия за печене тава. Печи 20 - 25 min в предварително загрята на 150°C фурна, докато станат хрупкави. Разбъркай ги един - два пъти, докато се пекат. Остави ги да изстинат.
2. В това време направи прорез по дължина на ваниловата пръчка и изстържи сърцевината. Запази шушулката ѝ.
3. Почисти ревена и го нарежи на парчета. Задуши го за 1 min в сгорещено масло. Добави няколко супени лъжици вода, сърцевината на ваниловата пръчка и 50 g захар и задуши при непрекъснато бъркане до омекване. По желание подслади с още малко захар. Остави да изстине.
4. В малки чаши редувай на пластове ревен, хрупкаво мюсли и кисело мляко (йогурт), завърши с малко мюсли. Разрежи ягодите на четири, нарежи шушулката на ванилията на парчета, декорирай с нея и ягодите чашите и сервирай.