
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listХумус с чушки и пикантно кисело мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отцеждаме нахута, изплакваме го в гевгир и отново го изцеждаме. Пасираме заедно със сусамовата паста, чушките и около 75 ml вода до получаване на гладка смес. Подправяме на вкус с пикантна паста Хариса, сол и червен пипер. Прехвърляме го в купа и поръсваме с малко червен пипер.
Обелваме и смачкваме чесъна. Смесваме с киселото мляко и подправяме със сместа от подправки Тажин и сол. Прехвърляме във втора купа и поръсваме със сусам.
Съвет:
Сервираме с препечен хляб със сусам, арабски питки или нарязани на пръчици зеленчуци.