
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
нахут нахут | 480 g g | ||
сусамово олио сусамово олио | 75 g g | ||
чушки
чушка (печени) | 150 g g | ||
люта паста „Хариса“ люта паста „Хариса“ | 1 ч.л. ч.л. | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
кисело мляко кисело мляко | 400 g g | ||
микс от подправки
микс от подправки (ориенталски) | |||
сусам
сусам (печен) | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
червен пипер
червен пипер (сладък) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХумус с чушки и пикантно кисело мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отцеждаме нахута, изплакваме го в гевгир и отново го изцеждаме. Пасираме заедно със сусамовата паста, чушките и около 75 ml вода до получаване на гладка смес. Подправяме на вкус с пикантна паста Хариса, сол и червен пипер. Прехвърляме го в купа и поръсваме с малко червен пипер.
Обелваме и смачкваме чесъна. Смесваме с киселото мляко и подправяме със сместа от подправки Тажин и сол. Прехвърляме във втора купа и поръсваме със сусам.
Съвет:
Сервираме с препечен хляб със сусам, арабски питки или нарязани на пръчици зеленчуци.