Верига от любими рецепти
Хумус с чушки и пикантно кисело мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

нахут нахут480 g g
сусамово олио сусамово олио75 g g
чушки чушка
(печени)
150 g g
люта паста „Хариса“ люта паста „Хариса“1 ч.л. ч.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
кисело мляко кисело мляко400 g g
микс от подправки микс от подправки
(ориенталски)
сусам сусам
(печен)
1 - 2 ч.л. ч.л.
сол сол
червен пипер червен пипер
(сладък)

Хумус с чушки и пикантно кисело мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(7)

Начин на приготвяне

Отцеждаме нахута, изплакваме го в гевгир и отново го изцеждаме. Пасираме заедно със сусамовата паста, чушките и около 75 ml вода до получаване на гладка смес. Подправяме на вкус с пикантна паста Хариса, сол и червен пипер. Прехвърляме го в купа и поръсваме с малко червен пипер.

Обелваме и смачкваме чесъна. Смесваме с киселото мляко и подправяме със сместа от подправки Тажин и сол. Прехвърляме във втора купа и поръсваме със сусам.

Съвет:

Сервираме с препечен хляб със сусам, арабски питки или нарязани на пръчици зеленчуци.