Верига от любими рецепти
Испански доматен хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

домати домат2 - 3
хляб хляб8 филии филия
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка3 стръка стрък
морска сол морска сол
черен пипер черен пипер
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
испанско сирене Manchego испанско сирене Manchego
(или друго зряло сирене)
60 g g

Испански доматен хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(14)

Начин на приготвяне

1. Правим малък кръстовиден разрез от долната страна на всеки един от доматите, заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да се бланшират за 1 - 2 min. След това ги прецеждаме, заливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на четвъртинки и ги намачкваме на едро.

2. Препичаме хляба в тостер. Обелваме скилидките чесън, разрязваме ги на две и с тях натриваме филиите. Отгоре им разпределяме от доматите и поръсваме с листенца мащерка, морска сол и черен пипер. Поливаме с няколко капки маслиново масло.

3. Накрая настъргваме сиренето и поднасяме на момента.