Верига от любими рецепти
Испански доматен хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

домати домат2 - 3
хляб хляб8 филии филия
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка3 стръка стрък
морска сол морска сол
черен пипер черен пипер
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
испанско сирене Manchego испанско сирене Manchego
(или друго зряло сирене)
60 g g

Испански доматен хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(17)

Начин на приготвяне

1. Правим малък кръстовиден разрез от долната страна на всеки един от доматите, заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да се бланшират за 1 - 2 min. След това ги прецеждаме, заливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на четвъртинки и ги намачкваме на едро.

2. Препичаме хляба в тостер. Обелваме скилидките чесън, разрязваме ги на две и с тях натриваме филиите. Отгоре им разпределяме от доматите и поръсваме с листенца мащерка, морска сол и черен пипер. Поливаме с няколко капки маслиново масло.

3. Накрая настъргваме сиренето и поднасяме на момента.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
29.05 - 04.06
-25%
3,99
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.