
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
домати домат | 2 - 3 | |
хляб хляб | 8 филии филия | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
мащерка мащерка | 3 стръка стрък | |
морска сол морска сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
маслиново масло маслиново масло | 3 - 4 с.л. с.л. | |
испанско сирене Manchego
испанско сирене Manchego (или друго зряло сирене) | 60 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listИспански доматен хляб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Правим малък кръстовиден разрез от долната страна на всеки един от доматите, заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да се бланшират за 1 - 2 min. След това ги прецеждаме, заливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на четвъртинки и ги намачкваме на едро.
2. Препичаме хляба в тостер. Обелваме скилидките чесън, разрязваме ги на две и с тях натриваме филиите. Отгоре им разпределяме от доматите и поръсваме с листенца мащерка, морска сол и черен пипер. Поливаме с няколко капки маслиново масло.
3. Накрая настъргваме сиренето и поднасяме на момента.