Верига от любими рецепти
Йогурт торта с течен шоколад

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

кисело мляко кисело мляко3 кофички кофичка
маскарпоне маскарпоне250 g g
пудра захар пудра захар100 - 150 g g
екстракт от ванилия екстракт от ванилия1 - 2 с.л. с.л.
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
кафе ликьор кафе ликьор50 ml ml
бренди бренди50 ml ml
бишкоти бишкоти1 пакетчета пакетче
течен шоколад течен шоколад650 g g
какао на прах какао на прах
(за поръсване)
мента мента
(за декорация )

Йогурт торта с течен шоколад

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(12)

Начин на приготвяне

Смеси киселото мляко, предварително изцедено през марля за поне 3 h, с маскарпонето, захарта и ванилията. Ако млякото е паднало под 600 g, добави още една кофичка мляко, което да е цедено около 30 min

Смеси кафе ликьора, брендито и млякото в плитка чиния

Потопи бишкотите една по една и ги постави в тава, като подредиш само първия слой.

Важно е когато ги топиш да не престояват повече от 3 - 4 секунди, в противен случай ще се разпаднат и ще станат на каша

Намажи бишкотите с дебел слой от сместа с млякото и с голяма лъжица сложи половината от течния шоколад, като го разпределиш равномерно

Повтори с още един ред бишкоти (предварително потопени), течен шоколад и завърши с млечната смес

Поръси с какао и остави тортата в хладилник за поне 4 - 5 h

Съвет:
Ако правиш десерта за деца или бременни жени, замени кафе ликьора и брендито с още 100 ml прясно мляко, като му добавиш какао или инстантно кафе