Верига от любими рецепти
Кайзершмарн със сливи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

за сладкото от сливи

сливи слива250 g g
сок сок
(плодов)
50 ml ml
мед мед
(течен)
2 с.л. с.л.
сливова ракия сливова ракия2 с.л. с.л.

за Кайзершмарн

яйца яйце
(размер М)
4 бр. бр.
сол сол1 щипки щипка
заквасена сметана заквасена сметана175 g g
прясно мляко прясно мляко125 ml ml
захар захар3 с.л. с.л.
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
брашно брашно125 g g
пудра захар пудра захар2 с.л. с.л.

за крема

заквасена сметана заквасена сметана250 g g
конфитюр с цариградско грозде конфитюр с цариградско грозде2 с.л. с.л.

Кайзершмарн със сливи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(50)

Начин на приготвяне

Измиваме и разполовяваме сливите. Премахваме костилката и ги нарязваме на тънки шайби. Сваряваме ги за около 3 min с плодовия сок и меда. Добавяме сливовата ракия, разбъркваме и оставяме да изстине.

За приготвянето на Кайзершмарн разбиваме белтъците от яйцата със солта до твърд сняг. Жълтъка разбиваме отделно със заквасената сметана, млякото и захарта. Добавяме брашното, разбъркваме и добавяме разбитата смес от белтък и сол.

Разтапяме маслото в голям тиган. Изсипваме тестото и оставяме да стегне на слаб до среден огън за около 5 min. Обръщаме внимателно тестото и го оставяме да стегне за още около 5 min. След това го накъсваме на парчета и запържваме за още 2 – 3 min.

Смесваме заквасената сметана с направеното сладко от сливи. Поръсваме Кайзершмарн с пудра захар и го сервираме с крема.

При липса на голям тиган, разделяме тестото на две порции. Изпеченият Кайзершмарн може да бъде затоплен отново във фурна на 80° C.