
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
за сладкото от сливи
сливи слива | 250 g g | |
сок
сок (плодов) | 50 ml ml | |
мед
мед (течен) | 2 с.л. с.л. | |
сливова ракия сливова ракия | 2 с.л. с.л. |
за Кайзершмарн
за крема
заквасена сметана заквасена сметана | 250 g g | |
конфитюр с цариградско грозде конфитюр с цариградско грозде | 2 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКайзершмарн със сливи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и разполовяваме сливите. Премахваме костилката и ги нарязваме на тънки шайби. Сваряваме ги за около 3 min с плодовия сок и меда. Добавяме сливовата ракия, разбъркваме и оставяме да изстине.
За приготвянето на Кайзершмарн разбиваме белтъците от яйцата със солта до твърд сняг. Жълтъка разбиваме отделно със заквасената сметана, млякото и захарта. Добавяме брашното, разбъркваме и добавяме разбитата смес от белтък и сол.
Разтапяме маслото в голям тиган. Изсипваме тестото и оставяме да стегне на слаб до среден огън за около 5 min. Обръщаме внимателно тестото и го оставяме да стегне за още около 5 min. След това го накъсваме на парчета и запържваме за още 2 – 3 min.
Смесваме заквасената сметана с направеното сладко от сливи. Поръсваме Кайзершмарн с пудра захар и го сервираме с крема.
При липса на голям тиган, разделяме тестото на две порции. Изпеченият Кайзершмарн може да бъде затоплен отново във фурна на 80° C.