
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 500 g g | ||
олио олио | 1,5 l l | ||
сол сол | 2 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер
черен пипер (смес от бял, черен, зелен и розов пипер) | 1 ч.л. ч.л. | ||
мащерка мащерка | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофен чипс с мащерка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси една ч. л. морска сол с шарения пипер. Счукай ситно останалата сол с мащерката в гаванка.
2. Обели картофите и ги настържи на шайби с дебелина 1 mm.
3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по поставена в него дървена пръчка започнат да се изкачват балончета. Пържи картофените шайби в олиото на малки порции за около 30 sec всяка, докато леко покафенеят по ръбовете. Вади ги с цедка или решетеста лъжица, поставяй ги върху кухненска хартия и ги оставяй така, докато мазнината попие в хартията.
3. Раздели чипса в две купи и овкуси едната половина със сместа от мащерка и сол, а другата - със сместа от шарен пипер и сол. Сервирай веднага.