Верига от любими рецепти
Картофен чипс с мащерка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф500 g g
олио олио1,5 l l
сол сол2 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
(смес от бял, черен, зелен и розов пипер)
1 ч.л. ч.л.
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.

Картофен чипс с мащерка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(6)

Начин на приготвяне

1. Смеси една ч. л. морска сол с шарения пипер. Счукай ситно останалата сол с мащерката в гаванка.

2. Обели картофите и ги настържи на шайби с дебелина 1 mm.

3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по поставена в него дървена пръчка започнат да се изкачват балончета. Пържи картофените шайби в олиото на малки порции за около 30 sec всяка, докато леко покафенеят по ръбовете. Вади ги с цедка или решетеста лъжица, поставяй ги върху кухненска хартия и ги оставяй така, докато мазнината попие в хартията.

3. Раздели чипса в две купи и овкуси едната половина със сместа от мащерка и сол, а другата - със сместа от шарен пипер и сол. Сервирай веднага.