Верига от любими рецепти
Картофен чипс с мащерка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф500 g g
олио олио1,5 l l
сол сол2 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
(смес от бял, черен, зелен и розов пипер)
1 ч.л. ч.л.
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.

Картофен чипс с мащерка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(12)

Начин на приготвяне

1. Смеси една ч. л. морска сол с шарения пипер. Счукай ситно останалата сол с мащерката в гаванка.

2. Обели картофите и ги настържи на шайби с дебелина 1 mm.

3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по поставена в него дървена пръчка започнат да се изкачват балончета. Пържи картофените шайби в олиото на малки порции за около 30 sec всяка, докато леко покафенеят по ръбовете. Вади ги с цедка или решетеста лъжица, поставяй ги върху кухненска хартия и ги оставяй така, докато мазнината попие в хартията.

3. Раздели чипса в две купи и овкуси едната половина със сместа от мащерка и сол, а другата - със сместа от шарен пипер и сол. Сервирай веднага.

Купи в Lidl

КартофиКартофи
Картофи
02.02 - 05.02
5,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.