
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 1 kg kg | ||
лук лук | 1 връзка връзка | ||
бекон бекон | 200 g g | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 40 ml ml | ||
оцет оцет | 20 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофена салата с чипс от бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме тънко нарязания бекон в тава върху хартия за печене и го слагаме във фурна за 1 - 2 часа при температура 110°С, докато стане като чипс.През това време обелваме картофите и ги сваряваме цели. След като изстинат, ги нарязваме на едри кубчета и ги овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и оцет. Добавяме ситно нарязания пресен лук, разбъркваме, след което слагаме заквасената сметана и отново разбъркваме добре.Готовата салата оставяме за 30 минути в хладилник да се изстуди допълнително.
Как да сервираме:
При поднасянето аранжираме салатата с чипса от бекон и поръсваме с малко пресен лук за повече свежест във вкуса.