Верига от любими рецепти
Картофена салата с чипс от бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

картофи картоф1 kg kg
лук лук1 връзка връзка
бекон бекон200 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
маслиново масло маслиново масло40 ml ml
оцет оцет20 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Картофена салата с чипс от бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(9)

Начин на приготвяне

Поставяме тънко нарязания бекон в тава върху хартия за печене и го слагаме във фурна за 1 - 2 часа при температура 110°С, докато стане като чипс.През това време обелваме картофите и ги сваряваме цели. След като изстинат, ги нарязваме на едри кубчета и ги овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и оцет. Добавяме ситно нарязания пресен лук, разбъркваме, след което слагаме заквасената сметана и отново разбъркваме добре.Готовата салата оставяме за 30 минути в хладилник да се изстуди допълнително.

Как да сервираме:
При поднасянето аранжираме салатата с чипса от бекон и поръсваме с малко пресен лук за повече свежест във вкуса.