Верига от любими рецепти
Картофени ладийки с дип от бадеми и чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф
(средно големи)
750 g g
червени чушки червена чушка2
люти чушки люта чушка
(червена)
1
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
бадеми бадем30 g g
хляб за тостер хляб за тостер1 филии филия
консервирани полусушени домати консервирани полусушени домати30 g g
черен пипер черен пипер
морска сол морска сол
лют червен пипер лют червен пипер1 щипки щипка
хартия за печене хартия за печене

Картофени ладийки с дип от бадеми и чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:35 h
(5)

Начин на приготвяне

1. Измий картофите и ги набоди по цялата повърхност, а после ги постави върху покрита с хартия за печене тава. Почисти и измий чушките, разрежи ги на две и отстрани семките.

2. Нареди и тях в тавата с външната част на половинката нагоре и печи в предварително загрята на 180° C фурна 25 min. Извади чушките и продължи да печеш картофите още ок. 25 min, докато омекнат. След това извади и тях и ги остави да изстинат малко.

3. В това време почисти лютата чушка, отстрани семките и я накълцай. Смеси я с маслиновото масло, мащерката, солта и червения пипер. Обели ѝ люспите.

4. Накълцай бадемите, нарежи филията на кубчета и запържи всичко в 2 с.л. сгорещеното олио с подправки. Пасирай с лютата чушка и отцедените домати и овкуси със солта и черния пипер.

5. Разрежи картофите по дължина на четири. Изгреби с лъжица изгреби част от меката вътрешност и я запази за друга рецепта. . Остави почти ½ cm от нея в получените ладийки. Напръскай ги с останалото олио с подправки и ги запечи във фурната на същата температура за ок. 30 min, докато станат хрупкави. Обърни ги 2 - 3 пъти, докато се пекат.

Когато са готови, ги сервирай с дипа.