
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофени палачинки със зеле и дип от репички и кресон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий зеления лук и го нарежи на фини колелца. Измий зелето и го нарежи напряко на фини ивици (най-добре започни рязането откъм върха на зелката). Обели картофите и ги настържи фино.
2. Смеси лука, зелето и картофите. Счукай кимиона. Овкуси сместа с него и със солта и черния пипер, добави яйцата и разбъркай хубаво.
3. В малко количество сгорещено олио изпържи една след друга 12 картофени палачинки за ок. 4 min от всяка страна. Слагай готовите палачинки на топло, докато се изпържат всичките.
4. Измий репичките и ги нарежи на малки кубчета. Нарежи кресона или салатата и го прибави към репичките. Разбъркай прясното сирене и заквасената сметана, смеси ги с репичките и салатата и овкуси със солта и черния пипер. Сервирай дипа с картофените палачинки.
Съвет:
Използвай останалото зеле за зеленчуково ястие на тиган или зеленчукова супа.