Верига от любими рецепти
Картофени палачинки със зеле и дип от репички и кресон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пресен лук пресен лук2 стръка стрък
зеле зеле200 g g
картофи картоф600 g g
кимион кимион0,5 ч.л. ч.л.
яйца яйце2
олио олио3 с.л. с.л.
репичка репичка0,5 връзка връзка
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене200
заквасена сметана заквасена сметана75 g g
кресон кресон
сол сол
черен пипер черен пипер

Картофени палачинки със зеле и дип от репички и кресон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Измий зеления лук и го нарежи на фини колелца. Измий зелето и го нарежи напряко на фини ивици (най-добре започни рязането откъм върха на зелката). Обели картофите и ги настържи фино.

2. Смеси лука, зелето и картофите. Счукай кимиона. Овкуси сместа с него и със солта и черния пипер, добави яйцата и разбъркай хубаво.

3. В малко количество сгорещено олио изпържи една след друга 12 картофени палачинки за ок. 4 min от всяка страна. Слагай готовите палачинки на топло, докато се изпържат всичките.

4. Измий репичките и ги нарежи на малки кубчета. Нарежи кресона или салатата и го прибави към репичките. Разбъркай прясното сирене и заквасената сметана, смеси ги с репичките и салатата и овкуси със солта и черния пипер. Сервирай дипа с картофените палачинки.

Съвет:
Използвай останалото зеле за зеленчуково ястие на тиган или зеленчукова супа.