Верига от любими рецепти
Картофени талери с пресен компот от ягоди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

олио олио4 с.л. с.л.
картофени кюфтета картофени кюфтета
(дълбоко замразени; ок. 480 g)
8
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
ягоди ягода500 g g
захар захар30 -40 g g
лимони лимон
(сок и настърганата кора)
йогурт йогурт
(натурален)
200 g g

Картофени талери с пресен компот от ягоди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

0:15 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Загрей олиото в два тигана с незалепващо покритие и запържи в тях картофените кюфтета според указанията върху опаковката. Накрая ги поръси леко с ванилова захар и я остави да се карамелизира малко.

2. Междувременно почисти ягодите. Пасирай 150 g от тях, остатъка нарежи на кубчета. Овкуси пюрето от ягоди със захарта, сока и кората от лимон. Смеси с ягодите на кубчета и разбъркай с движения отдолу нагоре.

3. Гарнирай по два картофени талера с компота и с малко йогурт.