
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
картофени кюфтета
картофени кюфтета (дълбоко замразени; ок. 480 g) | 8 | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
ягоди ягода | 500 g g | ||
захар захар | 30 - 40 g g | ||
лимони
лимон (сок и настърганата кора) | |||
йогурт
йогурт (натурален) | 200 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофени талери с пресен компот от ягоди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Загрей олиото в два тигана с незалепващо покритие и запържи в тях картофените кюфтета според указанията върху опаковката. Накрая ги поръси леко с ванилова захар и я остави да се карамелизира малко.
2. Междувременно почисти ягодите. Пасирай 150 g от тях, остатъка нарежи на кубчета. Овкуси пюрето от ягоди със захарта, сока и кората от лимон. Смеси с ягодите на кубчета и разбъркай с движения отдолу нагоре.
3. Гарнирай по два картофени талера с компота и с малко йогурт.