
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофи и патладжани на фурна по северноафрикански
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на резени. Обели чесъна и го нарежи на шайбички. Измий картофите добре и в зависимост от големината им ги нарежи на две или на четири.
2. Запържи картофите 5 min в сгорещено масло при непрекъснато бъркане. Добави лука и чесъна и пържи още 3 min. Овкуси с кимион, Хариса, мед и сол и задушавай 1 min.
3. Добави стафидите, изсипи всичко в голяма тава и залей с бульона. Печи 15 min в предварително загрята на 200° C фурна.
4. В това време почисти раздели патладжаните на четири и ги нарежи на парчета с дебелина 2 cm. Наръси ги със сол и ги остави 10 min да престоят и да пуснат сок. След това изхвърли сока и смеси патладжаните с картофите. Печи още 25 - 30 min, като разбъркваш често.
5. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги накълцай на ситно. Преди сервиране овкуси ястието и го поръси със зелените подправки.