
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кавърма
кавърма (от свинско месо) | 1 kg kg | |
червени чушки червена чушка | 500 g g | |
зелени чушки зелена чушка | 500 g g | |
печурки
печурка (печурки) | 500 g g | |
магданоз магданоз | връзка връзка | |
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | |
лук лук | 1 глави глава | |
олио олио | 20 ml ml | |
домати домат | 2 бр. бр. | |
чубрица чубрица | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКавърма с гъби и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме месото в гювеч и го печем час и половина на 180°С.
Отделно почистваме зеленчуците и ги нарязваме на големи кубчета. В тенджера загряваме олиото и задушаваме последователно лука, после и гъбите. Накрая прибавяме към тях и доматите, които предварително сме обелили и нарязали на едро.
Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер, чубрица, чесън и ситно нарязания магданоз и ги прибавяме към изпеченото месо. Запичаме кавърмата за още 30 - 35 min. Сервираме с поръска от пресен магданоз.