Верига от любими рецепти
Кавърма с гъби и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кавърма кавърма
(от свинско месо)
1 kg kg
червени чушки червена чушка500 g g
зелени чушки зелена чушка500 g g
печурки печурка
(печурки)
500 g g
магданоз магданоз връзка връзка
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
лук лук1 глави глава
олио олио20 ml ml
домати домат2 бр. бр.
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Кавърма с гъби и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(34)

Начин на приготвяне

Слагаме месото в гювеч и го печем час и половина на 180°С.

Отделно почистваме зеленчуците и ги нарязваме на големи кубчета. В тенджера загряваме олиото и задушаваме последователно лука, после и гъбите. Накрая прибавяме към тях и доматите, които предварително сме обелили и нарязали на едро.

Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер, чубрица, чесън и ситно нарязания магданоз и ги прибавяме към изпеченото месо. Запичаме кавърмата за още 30 - 35 min. Сервираме с поръска от пресен магданоз.