Верига от любими рецепти
Кейк попс (малки тортички на клечка) с еспресо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кафе кафе
(еспресо)
75 - 80 ml ml
орехи орех50 g g
краве масло краве масло
(размекнато)
100 g g
захар захар125 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце2
брашно брашно125 g g
бакпулвер бакпулвер ч.л. ч.л.
пудра захар пудра захар100 g g
натурален шоколад натурален шоколад30 g g
мазнина мазнина
(за формичките)
дървени клечки дървени клечки8
пликове за замразяване пликове за замразяване

Кейк попс (малки тортички на клечка) с еспресо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(3)

Начин на приготвяне

Свари от кафето ок. 75 ml силно еспресо и го остави да изстине. Смели фино ореховите ядки.

Разбий маслото, захарта и солта на крем. Добавяй яйцата едно по едно и разбий добре. Смеси брашното, орехите и бакпулвера, разбъркай постепенно с 3 - 4 с.л. еспресо.

Намазни вдлъбнатините на формата за кейк попс, напълни ги с тестото и забоди плитко дървените пръчици. Печи 17 - 20 min в предварително загрята на 175°C фурна, докато краищата леко покафенеят и по забодена в средата клечка не остава тесто.

Извади тортичките от фурната и ги остави да изстинат напълно във формата. Чак след това внимателно ги извади.

Пресей пудрата захар и я раздели на две. Едната половина разбъркай с малко еспресо, докато се получи гъста глазура. Другата половина разбъркай с малко вода пак до получаване на гъста глазура - по желание я оцвети.

Всяка глазура постави в плик за замразяване, затвори добре и отрежи единия ъгъл. Декорирай тортичките със захарната глазура и ги остави да изсъхнат.

Натроши шоколада и го разтопи го на водна баня. Също го постави в плик за замразяване, затвори добре и отрежи единия ъгъл. Повтори с него контурите на направената декорация и остави да изсъхне.