
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКейк попс (малки тортички на клечка) с еспресо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Свари от кафето ок. 75 ml силно еспресо и го остави да изстине. Смели фино ореховите ядки.
Разбий маслото, захарта и солта на крем. Добавяй яйцата едно по едно и разбий добре. Смеси брашното, орехите и бакпулвера, разбъркай постепенно с 3 - 4 с.л. еспресо.
Намазни вдлъбнатините на формата за кейк попс, напълни ги с тестото и забоди плитко дървените пръчици. Печи 17 - 20 min в предварително загрята на 175°C фурна, докато краищата леко покафенеят и по забодена в средата клечка не остава тесто.
Извади тортичките от фурната и ги остави да изстинат напълно във формата. Чак след това внимателно ги извади.
Пресей пудрата захар и я раздели на две. Едната половина разбъркай с малко еспресо, докато се получи гъста глазура. Другата половина разбъркай с малко вода пак до получаване на гъста глазура - по желание я оцвети.
Всяка глазура постави в плик за замразяване, затвори добре и отрежи единия ъгъл. Декорирай тортичките със захарната глазура и ги остави да изсъхнат.
Натроши шоколада и го разтопи го на водна баня. Също го постави в плик за замразяване, затвори добре и отрежи единия ъгъл. Повтори с него контурите на направената декорация и остави да изсъхне.