
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
брашно брашно | 200 g g | ||
захар захар | 150 - 180 g g | ||
яйца яйце | 3 | ||
прясно мляко прясно мляко | 50 ml ml | ||
краве масло краве масло | 125 g g | ||
сушени плодове сушени плодове | 100 g g | ||
екстракт от ванилия екстракт от ванилия | 10 ml ml | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКекс със сушени плодове
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме прясното мляко и маслото на бавен огън, докато маслото се разтопи. Разбиваме яйцата със захарта и ваниловата есенция, докато станат на пухкав крем. След това добавяме на части изстиналото мляко и брашното и бъркаме с миксер до получаване на хомогенна смес.
Накрая прибавяме нарязаните сушени плодове*. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс и печем в предварително загрята на 180° С фурна за 35 - 40 min. Проверяваме кекса с клечка за зъби, когато тя излиза суха, значи е готов.
Оставяме кекса да изстине на стайна температура и го вадим от формата.
*кайсии, червени боровинки или фурми; ако използваме фурми, слагаме по-малко захар